woensdag 7 februari 2018

Wij zijn bij de brandweer! Week 2...

Op maandag begonnen we aan onze brandweerwagen. 
Af en toe wordt er ook gerust in onze klas!

Dinsdag moest er brand geblust worden aan de knutseltafel. Er was brand en de kleuters moesten de brand blussen met scheerschuim! Daarna maakten we met onze vingers lusjes in de scheerschuim.


We maakten de ladders van de brandweer.

Het was ook poppenkast en opendeurtje.

Bravo Lexi!
We oefenden ook om op een lijn te knippen, dat is best moeilijk hoor! Ook hier hielpen we Anna uit de nood en maakten haar ladder weer heel!


Met de plasticine maakten we ook de treden van de ladder terug heel.Klaar voor onze stoere brandweermannen en brandweervrouwen?
(Deze foto's waren ook om in onze brandweerwagen te kleven, maar zoals jullie misschien al gezien hebben reden sommige brandweermannen naar achter... ;-) )

Op vrijdag toverden we onze klas even om tot de echte brandweerschool! Eerst moesten de kleuters heel snel een fluovestje en een helm aan doen. Daarna moesten ze door de tunnel met rook kruipen, hun evenwicht op de stapstenen bewaren en daarna moesten ze op de trap klimmen om de brand te blussen! 
Maar eerst moest er natuurlijk gebeld worden naar de brandweer, we oefenden om te bellen en weten nu ook dat we naar 112 moeten bellen als er brand of gevaar is!
Een dikke bravo voor al onze kapoenen! 
Zij kregen alvast een diploma om bij de brandweer te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten